Sberbank podporí exportné aktivity slovenských firiem

21.03.2013 Bratislava

Bratislava 21. marca (TASR) - Podpredseda vlády SR pre investície Ľubomír Vážny a prezident Sberbank Rusko Herman Gref podpísali dnes v Bratislave Memorandum o porozumení.

Ako konštatovali obaja predstavitelia, ide o základný dokument umožňujúci zintenzívniť spoluprácu a napomáhať slovenských exportérom pri rozvíjaní ich aktivít na trhu Ruska a Spoločenstva nezávislých štátov.

Podľa slov Ľ. Vážneho spolupráca s tak významnou finančnou inštitúciou akou Sberbank v rámci Európy je, dáva slovenským exportérom, najmä malým a stredným podnikateľom nové možnosti pri presadzovaní sa na východných trhoch. V neposlednom rade to môže aj napomôcť pri znižovaná nezamestnanosti v SR.

H. Gref okrem iného uviedol, že financie sú základom pri realizácii každého projektu a banka je pripravená intenzívne sa na ich financovaní podieľať. "Významnejšia spolupráca slovenských spoločností s ruskými partnermi vytvorí možnosti na zmierňovanie negatívnych následkov ekonomickej stagnácie v Európe, ktorá v súčasnosti dolieha na Slovensko. Sberbank sa môže stať finančnou bránou pri podpore takejto spolupráce." Zdôraznil Gref.

Dohody o spolupráci dnes zároveň podpísali aj predstavitelia Sberbank Kazachstan, Sberbank Ukrajina a Sberbank Srbsko so slovenskou Eximbankou. Predstavitelia Sberbank podpísali Dohodu o spolupráci aj so Slovenskou agentúrou pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO).
 

Vyberte región